Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете KBC

2844 прочита 05.01.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

 

KBC е американска по произход компания със седалище Лос Анджелис, Калифорния. Основана е през 1992 г. като еднолично дружество. Още същата година новородената фирма изкарва на пазара първия си мотоциклетен шлем (всъщност за сноумобил). От 1995 г. американците работят в близко сътрудничество с Harley-Davidson, Polaris, Fox Racing, O'Neal, MSR, Thor, Suzuki, Kawasaki, Yamaha. През 2002 г. е открит европейският филиал на компанията в Обединеното кралство.

Днес KBC е най-бързо разрастващата се в световен мащаб марка. Мисията им, както заявяват от компанията, е да преследват последните технологични тенденции в индустрията и не само чрез ефектни графики да предлагат ненадминати по качество шлемове. Тяхното изпълнение се характеризира с високо ниво на комфорт и вероятно най-високото равнище на безопасност. Всички шлемове на KBC отговарят на цялата палитра от международни стандарти за безопасност като DOT, Snell, ECE 22.05, ACU Gold, FIM и всички останали признати тестове. Корпусът на шлемовете е изграден по технологията TRI-Comp[1] за по-скъпите модели или от материали близки до Lexan, както и поликарбонат с доказана изключително висока удароустойчивост. Дизайнът на цялата гама модели е много успешен, а графиките са едни от най-оригиналните и разнообразни в бранша. Това, което превръща каските на калифорнийската компания в истинско попадение е несравнимата, с оглед на предлаганото качество, цена. Произвеждат се в Корея и Китай. В средния ценови диапазон единствен конкурент на KBC е HJC. Продукцията на KBC вече се разпространява и у нас в лицето на магазин Мотогардероб. Можете да намерите тези качествени шлемове както на щандовете в магазина на адрес София, бул. "Тодор Александров" №41, така и в сайта www.motogarderob.com

[1] TRI-Comp всъщност е специална формула от смесени материали - фибростъкло, въглеродни нишки и кевлар - съчетани с удароустойчива смола. Използвайки модерна ситема за създаване на вакуум чрез увеличаване на налягането при крайно висока температура се постига равномерно разслояване на сплавите. Получава се изключителна здравина.

VR-2 Gun Duo

VR-2 Gun Duo

ФАКТИ ЗА KBC

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати +
 » смола
+
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
+
 » Snell
+
 » други
+
детайли
 » разпространение у нас
±
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Magnum Imatra

Magnum Imatra

FFR Speedster

FFR Speedster

Super-X Skull

Super-X Skull

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio