Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Прототип на скутер от Ямаха

2734 прочита 10.01.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Със силното си участие на Tokyo Motor Show през 2007 година Ямаха даде живот на няколко впечатляващи прототипа, с които E-moto cafе продължава да ви запознава. Наред с останалите концептуални модели, в рамките на споменатото издание на международния мотоциклетен форум в японската столица, Ямаха за първи път представи и дребосъка BW'S Concept. Това е прототип на скутер с привиден оф-роуд характер, който кросовият вид на гумите и кормилото, решеният в ендуро стил преден калник и цялостната линия на силуета подсказват. Като цяло не се знае много за BW'S, но това, което е известно ще научите след прочита на следващите редове.

Габаритите на BW'S Concept са както следва: дължина 1910 мм, широчина 715 мм, височина 1110 мм. Двигателят е едноциндров четиритактов SOHC с въздушно охлаждане. Работният обем на агрегата не се споменава, но предположенията са за 50 или 125 куб. см. Подаването на горивото става чрез система за електронно впръскване. За окачването и спирачките на прототипа са избрани и приложени само най-висококачествени компоненти. Такива са характеристиките на концептуалния модел. Той, обаче, претърпя известни промени след влизането си в производство през 2008 година. Сами ще откриете разликите между прототипа и производствения модел, но все пак ето малко насоки за какво да гледате - мигачите, гумите, спирачните дискове...

Новият скутер се сглобява в Тайван, тъй като по начало BW'S е рожба на Yamaha Motor Taiwan. Моделът се предлага в няколко модификации, но само като ограничена серия и се промотира с имиджа на скутер за оф-роуд емоции. Странна концепция, която току-виж се окаже успешна.

Детайли

Детайли
 Марка Yamaha
 Модел BW`S
 Година на проекта
 2007
 Година на влизане в производство
 2008
 Двигател едноцилиндров 4-тактов SOHC с възд. охлаждане

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio