Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Силвърстоун ще приема мотоциклетната Гранд При на Великобритания от 2010 година.

1685 прочита 13.01.2009 0Коментара Добави коментар bikesportnews.com
Силвърстоун спечели правата да бъде домакин на британския кръг от MotoGP. Сключен е договор за пет години, които започват да текат с началото на сезон 2010 в най-престижната мотоциклетна надпревара. Това ще е, разбира се, само ако през 2010 година MotoGP още съществува. 
 
За последно на Силвърстоун е бил организиран кръг от MotoGP през 1986 година. Тогава, за разлика от днес, легендарната писта е изглеждала доста по-различно и от трибуните към трасето все още е имало някаква видимост. Критиките са предимно в тази посока, докато богатото състезателно наследство на Силвърстоун е посочено сред главните причини, склонили Dorna да се подпише под сделката. Така за досегашния британски титуляр в календара на MotoGP - Донингтън Парк - остава Световния супербайк шампионат (SBK) и евентуалното домакинство на кръг от Формула 1 (F1) следващата година. За добро или зло такива са фактите.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio