Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Benelli разработват нов радикален 600-кубиков суперспортяга.

1654 прочита 18.01.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net
Quattro се нарича новият проект на Benelli, с който италианците ще се изправят срещу японските хегемони в средния клас при суперспортните мотоциклети. Това ще е първият модел на фирмата от Пезаро, реализиран изцяло под китайско настойничество, така че финансирането на проекта е предварително обезпечено.
 
Технически ръководител на проекта е Пиерлуиджи Маркони, човекът стоящ зад Bimota Tesi. Ето защо можем да очакваме високотехнологични решения и за Quattro, каквото ще е прилагането на запазената марка на Маркони – системата на централната главина за предното окачване. Специално за този модел Benelli ще изоставят 3-цилиндровия двигател за сметка на по-традиционния 4-цилиндров, с който директно да конфронтират конкурентите от Япония. Очаква се мощността на агрегата да е около 125 к.с. Шасито ще е изградено от въглеродни нишки, а отзад ще впечатлява едностранна вилка.
 
Надеждите са да видим работен прототип на Quattro в скоро време.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio