Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Полски прототип на мотоциклет от JJS Design

3485 прочита 04.02.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


JJ2S X4 500 е уникален прототип на мотоциклет, който поляците от JJS Design ни предлагат. Известно е, че определящ в мотоциклетния дизайн често може да бъде двигателят. В този случай JJS Design използват своята оригинална конструкция на 4-цилиндров Х-образен двигател, като отправна точка за дизайна. Агрегатът е с капацитет 500 куб. см., двутактов режим на работа и да, патентован е.

 

Тясната предница и наперената осанка също се дължат на дизайнерските решения, станали възможни блатодарение на необичайната форма на двигателя. Моторът е чисто и просто творение на изкуството. Другите по-важни моменти от техническата спецификация на прототипа  са: тегло 155 кг, височина на седалката 800 мм, обем на резервоара 24 литра. Колелата са в ретро стил - със спици, а изпълнението на ауспуха също ни връща епохи назад.

Единичното седло, ниската позиция на кормилото, малкото тегло и препратките към ретро стила в някои детайли ни карат да определим JJ2S X4 500 като модерен cafe racer. JJS Design заслужават поздрави и за избора на жълто-черната цветова схема, която подсилва неповторимото излъчването на мотоциклета. Засега няма яснота дали тази концепция ще бъде действително реализирана.

Детайли

Детайли
 Марка JJS Design
 Модел JJ2S X4 500
 Година на проекта
 2007/2008
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 4-цилиндров Х-образен, двутактов, 500сс 

Галерия

Снимки: www.jjsdesign.net

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio