Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Екипировка Cortech/Tour Master

3407 прочита 07.02.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

За да внесем малко разнообразие в съдържанието на рубриката „Шлемове и броня" предлагаме на вашето внимание тази статия за мотоциклетна  екипировка различна от шлемовете.

Cortech и Tour Master са търговски марки на американската компания Helmet House. Тя е основана през 1969 година в Калифорния от двама верни приятели, които влагат едва $1000 и много хъс в своето начинание. За кратко време малката фирма прераства в един от най-големите дистрибутори на мотоциклетна екипировка в САЩ, а в последствие започва и собствено производство.

В самото начало ръка им подава Shoei, чиято продукция Helmet House започва да разпространява. Малко по-късно, през 1982-ра, подобна сделка е сключена и с HJC (тогава още подвизаващи се с името Crown), като калифорнийската компания на практика създава солидните гърбове на Shoei и HJC на щатския пазар. Позиции, които се запазват и днес. Shoei са първи по продажби в САЩ във високия клас, а HJC вече поредни години е най-предпочитаната марка шлемове на тамошния пазар. Но стига предисловия.

Tour Master е водещата марка, но тук, може би малко некоректно, сме поставили първо името на Cortech, понеже опита ни е сблъсквал именно с продукция, щампована с емблемата на Cortech, а и това е по-актуалното име в хронологичен аспект. Та... Tour Master се ражда през 1978 година, когато основателите на Helmet House решават да надскочат тясната си специализация в дистрибуторския бизнес и логистиката, като лансират собствена марка мотоциклетна екипировка - предимно дрехи и ръкавици. Колекциите от дисаги, ботуши и дъждобрани идват на малко по-късен етап.

Едва през 2002 година от Tour Master излиза Cortech - името на специално стилизирана линия, прецизно насочена към сегмента на спортните мотори и техните собственици. Технологиите и характеристиките на практика са същите като при Tour Master, така че не може да става дума за ясна диференциация между двете марки в качествено отношение. Голяма част от кожените изделия е с произход Пакистан, като пак там се осъществява действителното производство.

От Helmet House твърдят, че са първите, които подлагат дрехи на изпитания във въздушен тунел, тествайки материите за издръжливост при различни климатични условия. Друга практика за качествен контрол е да зарязват определени артикули на покрива на главния си офис в покрайнините на Лос Анджелис. След значителен престой там продуктите се събират и анализират, за да се установи степента на промяна на цвета. Ето как се пробива в един силно конкурентен бранш.

Cortech и Tour Master не се разпространяват в Европа, но всеки, привлечен от наистина качествената екипировка на някоя от тези марки, лесно ще намери начин да се сдобие с такава чрез многобройните онлайн магазини, които извършват международни доставки. Само внимавайте с обмитяването и ДДС-то! Сметките не винаги излизат такива каквито ни се иска.

Cortech Scarab Winter Gloves

Cortech Scarab Winter Gloves
Конкретните непосредствени наблюдения на E-moto cafe са върху кожените ръкавици Cortech, които обаче, ще пропуснем да похвалим поради личните пристрастия на главния редактор.

Галерия

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio