Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Z1R

2158 прочита 11.02.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

 

Z1R е един от не особено претенциозните американски производители на мотоциклетни шлемове, което не означава, че продукцията му е лоша. За начало е добре да знаете, че като почти всички американски компании и при тази производственият цикъл се осъществява зад граница, в Китай.

Продуктовата линия на фирмата вече не се ограничава до предлагането само на шлемове от така наречения цял тип в стрийт и мотокрос разновидност.  Към наши дни колекцията от шлемове включва и модели с открито лице, както и един  от типа флип-ъп. Поликарбонатите и базираната на тях  ABS сплав пък са предпочитаните от Z1R материали за изработката на корпуса. Дизайнът на шлемовете не е никак лош. Те се отличават със симпатична външност, добра ергономия и задължителният за всеки уважаващ себе си производител функционален интериор, пригоден за интегриране на i-Pod или MP3-плеър слушалки. Системата за вентилация е много ефективна, както и нивото на шумоизолация е порядъчно. По тегло каските от тази марка попадат в златната среда на скалата. Това, в комбинация с другите характеристики на тези шлемове, осигурява един задоволителен комфорт. Всичко казано дотук оправдава факта, че Z1R е честият предпочитан избор на нежната част от мотоциклетното съсловие. Тогава не е случайно, че от компанията са включили розовия цвят като опция за почти всички свои модели. Иначе графичното оформление е качествено, но няма нужното разнообразие. Освен това каските отговарят на DOT и Snell стандартите. Само на няколко от нискобюджетните каталожни предложетия им убягва одобрението на частната фондация. Паричното изражение на идващата от Китай продукция закономерно не е високо, като за флагманите на Z1R то стига до долния праг на средния ценови диапазон.

Няма данни за присъствието на тази марка в България.

Stance Raid

Stance Raid

Факти за Z1R

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати +
 » смола
-
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
-
 » Snell
+
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена
<

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Phantom Avanger

Phantom Avanger

Viper Vengeance

Viper Vengeance

Ace High Style

Ace High Style

Nomad Rival

Nomad Rival

Eclipse

Eclipse

Intake Flame

Intake Flame

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio