Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

Ural Wjuga / Урал Вьюга

4024 прочита 11.02.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Вьюга е руската дума за североизточните буреносни ветрове, проявяващи се през пролетта и късната есен в степите на южна Русия, често придружени от обилен снеговалеж и образуването на ледени иглички. Или иначе, Вьюга е името на ограничена серия мотоциклет с кош от руската марка Урал, явяващ се единствено средство, поне сред мотоциклетите със сигурност, за справяне с обстоятелствата на първото значение за „вьюга". Ексклузивният модел на Урал е със двойно задвижване - на задното колело и това на коша -  посредством диференциал с конусно зъбно колело и карданен вал, както и карданен вал към коша, включващ се при нужда. Оф-роуд гумите с дълбок грайфер осигуряват солиден контакт с неасфалтираната повърхност, а емблематичният боксерен двуцилиндров, четиритактов двигател с въздушно охлаждане задвижва 350-килограмовата вседеходна машина. Работния обем на агрегата е 745 куб. см., а полезния товар, който Уралът може да носи е изчислен на 260 кг.

За съжаление информацията, отнасяща се до Урал Вьюга е доста оскъдна и този факт ни ограничава чисто и просто в по-подробно разглеждане техническите характеристики на модела. Рамата на Вьюга е двойна контурна от стоманени тръби, даваща нужната здравина на цялата конструкция. Спирачната уредба и тук е типичната за всички други модели с кош на руския производител - отпред: дискови; отзад и на коша: механично задвижвани барабанни. Скоростната кутия също е конвенционалната за триколесните модели на Урал - 4-степенна плюс задна предавка. Друг интересен момент е окачването на коша с едностранно подвижно рамо с два регулируеми пружинни амортисьора.

За да не стане отегчително обаче, най-добре да споменем направо нещата, които правят ограничената серия на Ирбитския мотоциклетен завод по-специална. Те не са чак толкова много: камуфлажната цветова схема в бяло-сиво-черно, обширният обтекател, предпазителите за колената, отопляемите ръкохватки на кормилото и допълнителният „боен" фар на коша.

Руският мотоциклет с име на снежна виелица ще се разпространява само в Европа и само до края на зимата. Цената му остава неизвестна, затова заинтересованите трябва да се свържат с оторизиран разпространител на марката и то бързо.

Taбл.1 Детайли ( на снимката Ural Wjuga / Урал Вьюга)

Модел Урал Вьюга
Размери 2580 х 1700 х 1100 мм
Височина на седалката 790 мм
Сухо тегло 350 кг
Препор. макс скорост ≈100 км/ч
Двигател Боксерен двуцилиндров, четиритактов двигател с въздушно охлаждане
Капацитет 745 сс
Мощност 29 kW при 5,600 об/мин.
Карбуратор Twin KEIHIN L22A A
Съединител Сух двоен съединител
Въртящ момент 52 Nm при 4,000 об/мин.
Запалване Електрическо
Скоростна кутия 4-степенна със задна скорост
Резервоар (капацитет) 19 литра
Спирачки (предни) Предни: дискови
Спирачки (задни) Задни и на коша: механично задвижвани барабанни спирачки
Предно окачване Предни вилки с хидравлични пружинни амортисьори - 2бр. регулируеми
Задно окачване Двустранно подвижно рамо с хидравлични пружинни амортисьори - 2бр. регулируеми
Колела 3 броя със спици и едно резервно (2,15 х 19)
Цветова гама Камуфлажна шарка черно/сиво/бяло

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio