Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Dacoit - мотоциклет от бъдещето

9947 прочита 21.02.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Dacoit е датираща от 2005 година мотоциклетна концепция на швейцарското дизайнерско студио Nitin Design. Идеята, която прототипа олицетворява е за едноместен шосеен мотоциклет, създаден за чиста наслада. Това, обаче, не е напълно оформен спортен мотор.

Видът на Dacoit, позволяващ асоциации с машина дошла от бъдещето, е постигнат с преплитането на иновативни дизайнерски решения плод на развихрено въображение, изпитващо границите на възприятията. Стойката на седалката в задната си част е с формата на челюст от акула. Оранжевият кръг в тялото на прототипа индикира мястото за коленете на ездача, а част от оранжевата ивица, вградена в профила на гумите, е луминисцираща, правейки мотора по-забележим в трафика. И още - страничните отвори за вентилация на двигателя наподобяват хриле, докато механизма за превключване на скорости е разположен на кормилото.

Стъпенките за краката на ездача и ръкохватките на кормилото са регулируеми за по-добър комфорт. Стъпенките са два чифта, един за по изправена позиция и друг за по-спортна стойка. Задницата на мотора е къса, за да подчертае внушението за „човек, седящ върху двигател", което е заложено в самата концепция. Долната кора, предпазваща двигателя от отломките на пътната настилка, е с функцията и формата на щит. Според създателите на Dacoit фаровете му наподобяват зъл престъпник, който е свел поглед към земята, поради „гузната си съвест". Но забележете, че лъчът на фаровете не сочи надолу, а право напред. Само външната стъклена обвивка сочи към земята. За стабилността на машината допринася обособената в колелата мрежеща зона, която пропуска страничния вятър. Около тази зона се открояват гигантските спирачни дискове. И накрая - мотоциклетът лесно може да се оборудва със слюда за подобрена аеродинамика. Досега не са разкрити детайли около задвижващия агрегат и вероятността прототипа да влезе в производство.

Детайли

Детайли
 Марка Nitin Design
 Модел Dacoit
 Година на проекта
 2005
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 -

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio