Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Екипировка Alpinestars

5455 прочита 11.03.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Alpinestars е италиански производител на специализирана предпазна екипировка за мотоциклетния и автомобилния спорт. В средите на някои екстремни спортове също предпочитаният избор за защитно облекло е Alpinestars. Буквално преведено името на компанията означава алпийски звезди, както италианците наричат еделвайса (stelle alpine), но е използвано английското звучене (alpine stars).

Alpinestars е основана от Санте Мацароло през 1963 година в градчето Асоло, провинция Венеция. Отначало компанията се занимава с производството на ски-ботуши, но бързо се преориентира към правенето на ботуши за мотокрос, с което навлиза в света на моторните спортове. През деветдесетте години на миналия век Alpinestars значително разнообразяват своята продуктова гама, пускайки на пазара защитна екипировка от всички видове - от ръкавици до цели кожени екипи, единствено без шлемове. Италианците използват своя опит и спечелените през годините позиции в спортните среди, за да лансират новите си качествени предложения.

Днес компанията продължава да е в частни ръце, оглавявана от сина на нейния основател - Габриеле Мацоло. Alpinestars разполагат с два дизайнерски центъра, в Италия и Калифорния, имат офиси в Токио и Лос Анджелис, но главната дирекция не е помръднала от североизточна Италия. Alpinestars е глобален играч на пазара за екипировка и облича световни шампиони от всички водещи шампионати - Ники Хейдън и Кейси Стоунър (MotoGP), Фернандо Алонсо (Формула 1), Джими Джонсън (NASCAR) и др. Не може да пропуснем, че половината пилоти от Супербайк също карат с Alpinestars.

Ботушите Tech 10

Ботушите Tech 10
Като най-голям успех за италианския производител на защитна екипировка и повод за гордост се посочват мотокрос ботушите Tech 10, които са били на краката на редица първенци в мотокроса. Освен тях обаче, цялата продукция се отличава с превъзходни качества, стил и усет за детайла. Не е учудващо, че наскоро от Alpinestars пуснаха и колекция спортно облекло (без защитни функции), която е изключително добре приета. За щастие престижната марка присъства и в България. Цените са подобаващи, разбирайте го както искате!

Ръкавици GP Pro

Ръкавици GP Pro

 

 

Панталони Maxx Denim

Панталони Maxx Denim

Кожен екип Alpinestars

Кожен екип Alpinestars

Обувки S-MX

Обувки S-MX

Дамски ботуши Stella Armada

Дамски ботуши Stella Armada

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio