Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Suzuki Stratosphere

2918 прочита 14.03.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


Прототипът, видял за първи път бял свят на 39-тото Tokyo Motor Show през 2005 година, представлява 1100-кубиков 6-цилиндров мотоциклет, въплащаващ свръхмодерни технологии и уникално специално излъчване. Не са много 6-цилиндровите мотоциклети и Suzuki Stratosphere е едва петият пример за такъв след Benelli Sei, Honda CBX, Honda Goldwing и Kawasaki Z1300, но всички те са отпреди четвърт век. Мощността на Stratosphere възлиза на 180 к.с., клапаните са 24, а работата на агрегата, по думите на неговите разработчици, е съвършено гладка. Високотехнологичните решения са позволили запазването компактния вид на мощния двигател, който е по-тесен от този на Хаябуса (4-цилиндров).

Машината се очаква да предлага добра маневреност в завоите и най-голям комфорт на дългите прави участъци. Сред другите характеристики на Stratosphere са: електрически-регулируем въздушен обтекател, 4 челни LED фара, LED задна светлина, алуминиеви странични обтекатели, регулируеми ръкохватки на кормилото и вградена GPS навигационна система. Таблото с измервателните уреди също е много впечатляващо, а тръбата на ауспуха с триъгълна форма е чудесно допълнение към дизайна. Общото впечатление от прототипа на Сузуки не е за най-изящния мотоциклет, но определено той има чара да намери свои почитатели.

Добрата новина е, че Suzuki Stratosphere ще премине към серийно производство, но без да се знае с какви точно изменения спрямо оригиналната концепция (дано да я няма поне оранжевата седалка) и кога. Докато по първия въпрос няма никаква яснота, то спекулациите около евентуалната премиера на модела в шоурумовете набират сила. В общи линии трябва да видим мотора в продажба още тази година или най-късно следващата.

Детайли

Детайли
 Марка Suzuki
 Модел Stratosphere
 Година на проекта
 2005
 Година на влизане в производство
 2009-2010
 Двигател

 1100cc, 6-цилиндров редови, с по 4 клапана на цилиндър

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio