Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

Moto Guzzi V7 Classic

3547 прочита 18.03.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

С модела V7 Classic Moto Guzzi се опитват да уловят отново духа на шейсетте години, когато се е появил първият V7. Това е било през 1967-ма, а моторът- първообраз на новия V7 Classic е считан за един от шедьоврите на прочутия конструктор и дизайнер Джулио Чезаре Каркано - елегантен, стилен, със спортен характер, разполагащ с по онова време най-висококапацитетния двигател някога използван на мотоциклет. Работният му обем възлизал на 703 куб. см. Името на модела води своя корен точно от задвижващия агрегат на машината - „V", защото е V-образен (с прав ъгъл между цилиндрите) и „7" от 703 куб. см капацитет на двигателя.

Новият V7 Classic е показан първо на мотоциклетното изложение EICMA през 2007 година, за да отпразнува четирстата годишнина от появата на своя прародител. Той запазва всички стилистични характеристики на модела от шейсетте, но иначе е съвършено различен мотоциклет, поне в технологичен аспект. Двигателят е пораснал и вече е с обем 744 куб. см, като обаче, отново е двуцилиндров V-образен, напречно разположен и с въздушно охлаждане. Moto Guzzi неизменно спазват своя почерк с конфигурацията и разположението на двигателите при цялата им моделна гама, затова не може да има съмнения относно тяхната способност да следват завета на своите традиции в производството на двуколесни, традиции от които е вдъхновен и V7 Classic. Задвижването, пак както при всички модели на Moto Guzzi, е карданно.

Поглед отвътре...

Поглед отвътре...
Moto Guzzi V7 Classic определено е красив мотоциклет. Конструкторите са се поровили в миналото и са избрали ключови характеристики, както визуални, така и технически, които V7 Classic да наследи. Класическото излъчване на силуета е постигнато чрез наблягане на правите контури. Те личат най-добре при резервоара, лишен от всякакви декоративни извивки и седалката, която продължава в почти права линия дори отвъд кривината на задния калник. Резервоарът, естествено, в типичен съвременен стил, е облечен в пластмаса, но дизайнът на измервателните уреди, пружинните амортисьори отзад, множеството хромирани елементи и джантите със спици, обути във високопрофилни спортни гуми обогатяват ретро излъчването на мотоциклета. За неговото задвижване е избран доказалият своята надеждност двигател на Breva 750, отличаващ се още с това, че има само по два клапана на цилиндър и че подаването на гориво става посредством директно впръскване. Същия двигател играе ролята на част от носещата конструкция, като е заварен за тръбната стоманена подрама. Със 744-кубиковия си капацитет двигателят не предлага нищо вълнуващо като мощ - само 48 к.с. при 6800 об/мин., което все пак е напълно адекватен показател за такъв тип мотоциклет. Горивната система Weber-Marelli се справя без проблеми в целия диапазон на оборотите, ускорението е плавно, а тази мотоциклетна класика крие достатъчно сила за „по-духовито" каране.
 

Конкуренцията (на снимката Triumph Bonneville)

Конкуренцията (на...
Конкуренция на V7 Classic са моделите на Triumph от раздела „Модерни класики" и в по-малка степен Ducati SportClassic GT 1000. Във всеки случай тези конкуренти са осезаемо по-мощни, особено GT 1000 - очевидно защо. И все пак това са мотоциклети с насоченост към една и съща потребителска група, затова сравнението е неизбежно. В ценово отношение V7 Classic е най-изгодната оферта, но разликата с предложенията на Triumph е незначителна. Сигурно е само, че Moto Guzzi-то носи допълнителна доза ексклузивност, докато други напълно ще отрекат шансовете на италианския мотор срещу модерните британски класики.

V7 Cafe Classic

V7 Cafe Classic
Вместо заключение ще споменем за версията на V7 Classic от 2008/2009 година, при която двигателят и скоростната кутия са боядисани в черно, за да изпъкват двата хромирани цилиндъра, придавайки допълнителен блясък на изящния мотор.
 
Премиера през настоящата 2009 година пък ще има модела V7 Cafe Classic, който представлява чисто и просто модификация на V7 Classic. Изменени са само няколко детайла - кормилото, седалката, ауспусите и цвета.

Taбл.1 Детайли ( на снимката Moto Guzzi V7 Classic)

Модел Moto Guzzi V7 Classic
Размери 2185 х 800 х 1115 мм
Височина на седалката 805 мм
Сухо тегло 182 кг
Препор. макс скорост ≈160 км/ч
Двигател OHC, двуцилинров V-образен с по 2 клапана на цилиндър, четиритактов, напречно разположен с въздушно охлаждане
Капацитет 744 сс
Мощност 48 к.с. при 6800 об/мин.
Карбуратор Безкарбураторно електронно впръскване на горивото Weber-Marelli
Съединител Сух с единичен диск
Въртящ момент 60 Nm при 3200 об/мин.
Запалване Magneti Marelli - дигитално
Скоростна кутия 5-степенна
Резервоар (капацитет) 17 литра
Спирачки (предни) Единичен диск, Ø 320 мм
Спирачки (задни) Единичен диск, Ø 260 мм
Предно окачване Marzocchi хидравлична телескопична вилка (Ø 40 мм) с ход 136 мм
Задно окачване Двойка пружинни амортисьори с ход 118 мм - регулируеми
Колела Отпред: 100/70-17 / Отзад: 130/80-17
Цветова гама Черно / Бяло
Цена Около 15 600 лв.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio