Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Bell

3289 прочита 21.03.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Bell започва като малък магазин за авточасти в едно от предградията на Лос Анджелис. Разраствайки се под далновидното ръководство на своя основател Рой Рихтер, Bell с течение на годините става лидер в производството на предпазна екипировка за автомобилни пилоти, мотоциклетисти и колоездачи. Отдадеността на г-н Рихтер към създаването на забележителен с качествата си продукт чрез близка връзка със спорта, заедно с доверието му в хората, които работят за него, превръщат американската компания от малко частно предприятие в начинание за милиони долари.

Повече световни шампиони са носили шлем с марката Bell, отколкото на останалите марки взети заедно. От MotoGP през Инди 500 до олимпийско колоездене, продуктите на компанията от Калифорния винаги са играели важна роля за сигурността на участниците в тези надпревари.

Днес Bell определено не са толкова популярни, колкото са били в близкото минало, но продукцията им продължава да се отличава с добро качество и съвременен дизайн. В компанията залагат на фибростъклото, въглеродните нишки и кевлара като материали за своите шлемове. При моделите от най-висок клас пък се прилага TriMatrixTM, което е сплав от трите изброени компонента. Цялата продуктова гама на американците отговаря на световните стандарти DOT и Snell. Цената - от изгодна до много висока. Няколко модела каски Bell се срещат и на нашия пазар.

Apex Edge

Apex Edge

Факти за Bell

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
-
 » Snell
+
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
±
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Star Viper

Star Viper

Sprint Mako

Sprint Mako

Drifter RSD Skulls

Drifter RSD Skulls

Moto-8 Psycho Manic

Moto-8 Psycho Manic

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio