Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Хибридна серия прототипи eCYCLE

3249 прочита 25.03.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Концепцията eCYCLE всъщност е хибридна серия мотоциклети, родена от сътрудничеството между eCYCLE, Inc. и Machineart. Двете фирми са си партнирали в изграждането на изцяло нова хибридна мотоциклетна платформа. Тя се задвижва от електрически мотор/генератор в комбинация с газов или дизелов агрегат, който може да има вариращ в широки граници работен обем. Прототипите от серията eCYCLE са три стилистично различни, но иначе технически идентични машини с имената ec1, ec2 и ec3. Мотоциклетите действат на принципа на хибридните автомобили, при които електрическия мотор и газовия двигател, какъвто тук също е случая, ефективно работят едновременно. Първият се използва за ускорение и в други преходни моменти, докато втория има ролята да зарежда батериите и неговото действие се оползотворява при по-дългото праволинейно движение. Всеки от трите модела може да бъде програмиран и за изцяло електрически режим на работа, но само на къси дистанции.

Жалкото е, че eCYCLE, Inc. нямат планове да продават някоя от тези разработки като завършен продукт, а само ще предлагат своята хибридна платформа на желаещите да произвеждат подобни мотоциклети.

Дизайнът на Machineart е демонстрация на съвременните технологии. Видът и на трите концептуални модела издава лекотата на цялата конструкция - 100 кг. Шасито, при цялата хибридна серия, се характеризира с асиметричните си линии. Единичните вилки на предното и задното окачване са чудесно инженерно решение, което подсилва естетическото излъчване на мотоциклетите, а системата за завиване, наподобяваща тази от Bimota Tesi, е с централна главина.

eCYCLE са изчислили, че хибридите ще имат представяне равностойно на 250-кубиков бензинов мотоциклет, с изключение на максималната скорост. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще става за около 6 секунди, а таванът на скоростта ще е малко под 130 км/ч. Електрическата мощ, заложена в платформата eCYCLE, идва от батерия с три 12-волтови клетки, а капацитета на горивния агрегат, както споменахме, може да варира.

Създателите на проекта - eCYCLE, Inc. и Machineart - са американци.

Детайли

Детайли
 Марка eCYCLE
 Модел ec1, ec2, ec3
 Година на проекта
 2007
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 електромотор и газов/дизелов двигател

ec1

ec1

Моделът ec1 визулно е наследил дизайна на Honda 90 от началото на шейсетте, който качи на две колела масовия потребител. Той е предназначен за градската среда, проектиран да бъде лек и лесен за управление.

ec2

ec2

Втората по ред хибридна концепция ec2 има привкус на спортен мотоциклет. Той е с по-агресивни черти, но благодарение на голямата седалка и удобното кормило запазва нивото на комфорт, присъщо и за ec1.

ec3

ec3

Последният модел от серията прототипи eCYCLE изпъква малко повече. При ec3 вече имаме въздушен обтекател, странични контейнери под седлото и „скара" на опашката. Това е най-практичният модел от трите.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio