Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

TTxGP ще се казва първото мотоциклетно състезание без вредни емисии.

1587 прочита 23.03.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
През месец юни 2009-та на остров Ман ще се състои първото в света мотоциклетно рали, ориентирано към електрическите двуколесни машини. Регламентът на TTxGP (Time Trials Xtreme Grand Prix) предвижда участниците да бъдат разделени в три класа и поставя само едно категорично условие: никакви вредни емисии. Това ограничение, естествено, не е проблем за проектираните с мисъл за природата мотоциклетни разработки. Еко-моторите най-накрая получават трибуна за състезателна изява, на която да покажат напредъка в технологиите. За всеки от трите класа – Отворен, Про и Свободен - състезанието ще се проведе в една обиколка на дългото 60 км Планинско трасе. 
 
С тази проява на зрителите се дава възможност да надникнат във вероятното бъдеще на мотоциклетните надпревари. И ако оплакванията на еколозите от преките вредни емисии ще отпаднат като тревога поне при това рали, то остава въпроса за зареждането на батериите, които задвижват новите състезателни мотоциклети. Те също изискват електричество, произвеждано с добре познатите ни фосилни горива.
 
Мотоциклетът на снимките е един от тези, които ще участват на TTxGP. Името на модела е EV-0 RR.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio