Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Lazer

2540 прочита 01.04.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Lazer, заедно с AGV и MDS формират международната търговска групировка IMAG Group, която е четвъртият по големина производител на мотоциклетни шлемове в света.

Lazer е сред компаниите-доайени в бранша - основана е през далечната 1919 г. в Белгия, откъдето днес се управлява бизнеса на IMAG Group. Назад във времето, когато фирмата е прохождала, първо е започнала с производството на шлемове за колоездачи и мотоциклетисти. Напълно нормално, понеже тогава шлемовете на едните не са се различавали особено от тези на другите. Впоследствие, в течение на повече от осем десетилетия, опитът и страстта на белгийците са спомогнали за откриването на тази отлична синергия от безопасност, комфорт и дизайн, която шлемовете с марка Lazer олицетворяват. Всяка слизаща от производствената линия каска се тества интензивно, за да се провери дали отговаря на последните международни стандарти за безопасност. Това е само част от системата за контрол на качеството, която производителят прилага. Сътрудничеството между Lazer и десетократният световен шампион по мотокрос Стефан Евертс също трябва да се отбележи в графата активи на марката. Основният материал, използван при белгийските шлемове обикновено е една от следните сложни структурни смеси: M.D.C.F. (Multi Directional Composite Fiber) - разнопосочна композитна тъкан, която допълнително е подсилена с въглеродни нишки; U.M.C.F. (Uniaxial Multilayers Composite Fiber) - едноосова многослойна композитна тъкан; I.M.A.C. (Impact Modified Alloy Composite) - удароустойчива композитна сплав. Друга част от моделите на Lazer са изградени от технополимери.

Всички шлемове Lazer отговарят на DOT, ECE 22.05 и AS 1698 стандартите. Не могат да бъдат отправени забележки към графичното оформление, което предлагат от компанията. Колкото до дизайна, той също се оценява изключително високо. Цената на белгийската продукция е средна или малко над средната - една нелоша оферта. Най-хубавото е, че марката вече е много добре представена на пазара за екипировка в България.

Dayton Vintage

Dayton Vintage

Факти за Lazer

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
+
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Osprey Africa

Osprey Africa

Kestrel Inca

Kestrel Inca

Be-Bop Talas

Be-Bop Talas

Tempo MK

Tempo MK

MX6 Ken-do

MX6 Ken-do

SMX Destroy

SMX Destroy

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio