Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

D1200R - мотоциклетна концепция, базирана на BMW и Buell

2168 прочита 04.04.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


D1200R е това, което се получава, ако съчетаете BMW R1200R и Buell XB12. Проекта е по идея на Хуан Елизалде Бертран, от името на Arco Design and Projects Company, която притежава патента за прототипа, докато реализацията е поверена на други двама млади таланти - Пабло Гонзалес де Чавес Фернандес, който е бивш служител на Lamborghini и Карлос Белтран.

Испанските дизайнери се занимават изцяло с реновиране и преработване на съществуващи серийно произвеждани мотоциклети. Конкретно при D1200R се търси бягство от традиционното и неефективно при завиване предно окачване с права вилка. Тяхната алтернативна система е уникална комбинация от едностранна вилка и две люлеещи се рамена, прихванати към рамата. Тази система има съотношение на завиването едно-към-едно, предлага повишена стабилност и, както се твърди, предотвратява потъването на предницата при използването на предната спирачка в завои.
Ако за обикновения наблюдател вида на концептуалния мотоциклет не издава неговия „паразитен" дизайн, то за по-опитното око не остава скрито, че задвижващия агрегат е от BMW R1200R, който също така е заел и силуета си. Двигателят е двуцилиндров боксерен и играе ролята на основен носещ елемент от рамата. Освен това предният спирачен диск, заедно с цялата спирачна система, е взет от Buell XB12 и се разпознава с характерния си голям диаметър, достигащ външния ръб на джантата. Останалото е дело на Фернандес и Белтран. Почти всички детайли са били предварително компютърно моделирани преди да бъдат изработени от алуминий, а после подложени на прахово боядисване. Декоративното покритие на резервоара е от въглеродни нишки, а в него са интегрирани и футуристичните LED предни светлини.

Целта зад проекта D1200R е да бъдат подобрени външността и представянето на един така или иначе впечатляващ мотоциклет.

Детайли

Детайли
 Марка преработка на BMW
 Модел D1200R
 Година на проекта
 2008
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 1200cc, 2-цилиндров боксерен

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio