Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете AFX

3615 прочита 15.04.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

AFX North America Inc. е частна фирма производител на шлемове за мотоциклети, скутери, сноумобили и ATV. Основана е през 1996 г., а главните й офиси са базирани в Серитос (Калифорния, САЩ) и в Лондон (Онтарио, Канада). Компанията търпи изключително развитие, изразено най-вече в нарастващ ръст на продажбите на северноамериканския пазар. В момента AFX се признава за един от най-добрите производители на пазара за мотоциклетни шлемове в Северна Америка.

Основателите на компанията твърдят, че са стартирали бизнеса си, защото осъзнали, че през средата на 90-те години потребителите получавали срещу парите си все по-лошо качество шлемове, без никакво съществено подобрение, и на цени, които въпреки това изглежда се влияели значително от инфлацията. Следователно бъдещите производители на каски решили да се настанят в маркетинговата ниша, която съзряли, като приели подхода на „белия лист". С други думи, започнали от нулата, без да се опитват да копират или видоизменят някой вече съществуващ продукт. Тази философия ги е извела и до днешното им състояние. AFX предлагат атрактивни, многофункционални шлемове, с пълен комплект екстри и на отлични цени. Огромен плюс са сертификатите DOT, Snell и ECE, като повечето от моделите на марката разполагат с два от тях, а някои и с трите. Колекцията на американския производител включва модели от всички типове мотоциклетни шлемове. Налице е унифициране на процеса по производство, което се изразява в използването на един и същ материал за направата на цялата моделна гама. Това е вид модерна олекотена многокомпонентна смес, чието широко застъпено прилагане цели намаляване на производствените разходи. Теглото на шлемовете AFX е много конкурентно, като за размер L на който и да е full face модел се свежда до под 1,40 кг.

През 2007 г. компанията започва стъпки за навлизане на европейския пазар. В България не могат да бъдат намерени засега.

FX-90 Rebel

FX-90 Rebel

Факти за AFX

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
+
 » Snell
±
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена
<

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

FX-16

FX-16

FX-30

FX-30

FX-35

FX-35

FX-42A

FX-42A

FX-3 POW MIA

FX-3 POW MIA

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio