Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Любопитни разкрития на британското списание Performance Bikes за „прогреса” в мотоциклетната индустрия.

1745 прочита 17.04.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Независими проучвания на екип от бритнаското списание Performance Bikes показаха какви са резличията в техническите спецификации на новия за 2009 година Yamaha R1 и същия модел за 2007 година. Разкритията на списанието с тематична насоченост към спортните мотоциклети показаха точното цифрово изражение на технологичния прогрес (разбирайте регрес – E-moto cafе), учудващо в полза на по-стария модел. Дали тогава наистина става дума за напредък? 
 
Тестовете за мощност ясно дават да се разбере, че в средния диапазон – 5500-8000 об/мин. - „по-съвременната” Yamaha R1 изостава с цели 9 к.с. от стария модел. Генерацията за 2009 година вади по-добри резултати само в ниския диапазон до 4700 об/мин., където печели с 5 к.с. срещу своя предшественик. Освен това, чрез измервания е установено, че сухото тегло на двете версии е съответно 177 кг за Yamaha R1 2009 и 173 кг за Yamaha R1 2007. Последният факт обяснява защо от Ямаха никъде не обявяваха сухо тегло за тазгодишото издание на суперспортния си флагман, а само заблуждаващото мокро тегло от 206 кг, при което не е регламентирано дали резервоарът трябва да е изцяло пълен, на 2/3 или наполовина.
 
Това проучване трябва да ни накара да се замислим накъде върви мотоциклетната индустрия и струва ли си наистина да купуваме най-новото що се появи на пазара, въпреки почти същата опаковка, понякога по-лошото съдържание, както в случая, и то на по-висока цена!? Ще се превърне ли това във фирмена политика за Ямаха и останалите големи играчи в бранша или сега ни е останало само да констатираме този факт?...


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio