Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Yamaha T-Max 750 - прототип на скутер за 2010 година

4584 прочита 06.05.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Преди окло две седмици научихме новината, че Yamaha подготвят нов максискутер, наследник на досегашния им флагман T-Max 500 и бъдещ конкурент на Gilera GP800, който сега държи короната на най-мощен скутер. Прототипът на японската компания ще носи името T-Max 750 и също така ще наследи стилистичните линии на своя по-малък предшественик, макар и със засилено спортно излъчване и някои други малки корекции във вида. Голямата разлика ща прави трицилиндровият двигател, който Yamaha разработват за новия модел. Всичко се базира на T-Max 500, при който има антивибрационно трето бутало, което тук вече се трансформира в отделен трети цилиндър, откъдето идва и повишения работен обем на наследника.

Със съпътстващите модификации трансплантацията на новия трицилиндров агрегат би трябвало да е успешна. Необходими ще са ревизия на трансмисията и крайното задвижване, които да бъдат съобразени с повишената мощ. Освен това T-Max 750 ще се възползва и от подсилено окачване.

Очакванията са предпроизводствен вариант на максискутера да бъде представен още тази есен, докато действителното влизане в производство е планирано за края на 2010 година.

Детайли

Детайли
 Марка Yamaha
 Модел T-Max 750
 Година на проекта
 2009
 Година на влизане в производство
 2010
 Двигател

 750cc, 3-цилиндров, 4-тактов

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio