Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Новата технология SuperSkin на Lazer подобрява сигурността на мотоциклетните шлемове.

1627 прочита 05.05.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Идеята за революционната технология SuperSkin се основава на човешката анатомия. За да намали ротационните сили, действащи върху мозъка и врата в следствие на удар, кожата на главата ни се плъзга по черепа. Сега си представете, че главата ви е мозъкът, а шлемът е вашия череп. Докато традиционните шлемове играят ролята единствено на самия череп, то със SuperSkin Lazer прибавят и кожата, която липсва, за да стане картинката пълна и примерът точен. Прибавяйки специална мембрана към корпуса на каската, белгийците дават и изцяло нова защитна функция на мотоциклетния шлем. Допълнителен ефект също е търсен в находчивото използването на различни форми. Твърди се, че новата технология ще добави не повече от 100 грама към теглото на всеки от моделите на Lazer. Чрез прилагането на SuperSkin Lazer се надяват да издигнат нивото на сигурност при шлемовете отвъд стандартно приетия удар. Ето тук можете да видите видеото, посветено на SuperSkin.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio