Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

Hyosung GT650R или най-евтиният истински спортен мотоциклет

4578 прочита 13.05.2009 2Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Южнокорейският мотоциклетен производител S&T Motors ни предлага модела Hyosung GT650R като алтернатива на японските спортни мотори в средния клас. Сам с японски корени, корейският мотоциклет освен всичко останало е и най-евтиния избор, който навлизащите във вълнуващия свят на мотоциклетизма биха могли да направят.
 
Бившата компания Hyosung, сега собственост на S&T Motors, още от своето основаване работи в най-близко сътрудничество със Suzuki, откъдето идват японските гени на GT650R. Пример за това са конфигурацията на двигателя, сходната конструкция на рамата и геометрията на корееца, все характеристики, които модела на Suzuki SV650 щедро споделя със своя братовчед. Но не се заблуждавайте, Hyosung-ът не е евтина имитация на Suzuki.
 
Експанзията на южнокорейския производител в границите на Азия стана възможна благодарение на техните малолитражни модели скутери и мотоциклети. Този пазар обаче, утесня за амбициите на Hyosung и през 2005 година те атакуваха северноамериканския пазар с разширената си моделна гама, оглавявана от GT650R в ролята на флагман. Капацитетът на двигателя от 647 куб. см за най-мощния модел на азиатската компания е много далновидно избран, така че да апелира към максимално широка аудитория в САЩ и Европа. В Южна Корея GT650R също бързо доби популярност.

Малко технически данни

Малко технически данни
Спортното предложение на Hyosung се задвижва от двуцилиндров, четиритактов, V-образен (с 90-градусов ъгъл между цилиндрите), DOHC (с по 4 клапана на цилиндър) двигател с водно охлаждане. Работния обем на агрегата, както вече стана ясно, е 647 куб. см. Мощността му се равнява на 79 к.с., които правят възможно достигането на максимална скорост от 220 км/ч. Резервоарът е с капацитет 17 литра, като резервата е 2,5 литра. Стъпенките за ездача може да не дават вид на особено качествени, но възможността да се регулират е ексклузивна опция, която иначе ще намерите само на доста по-скъпи мотоциклети. Заслужава отбелязване и замяната на карбуратора с инжекционна горивна система при генерация 2009 на модела.

Дизайн

Дизайн
Дизайна на Hyosung GT650R не пленява от пръв поглед, нито след продължително взиране. Той, обаче, в никакъв случай не е отблъскващ или нещо подобно. Боядисаните в черно рама и джанти придават стил, а дигиталният панел на таблото демонстрира стремежа на корейците да създадат един съвременен спортен мотор. При все това не всичко е съвсем на мястото си в тази машина. Например в горния си край предната вилка завършва с плоскост по-голяма от холска масичка; споменатото дигитално табло - по мнения на собственици - се чете трудно под директна слънчева светлина, а тежестта на мотоциклета (196 кг сухо тегло) го прави малко по-тромав от желаното, но маневреността му остава на висота независимо от последния факт.

Класът на бюджетните мотоциклети

 
Като теглим чертата GT650R сам по себе си е едно явление, чиято поява трябва да наведе конкуренцията на размисли за тяхното ценообразуването. Същата тази конкуренция е особено трудно да бъде идентифицирана. Разбира се, че не липсват мотоциклети със сходни технически характеристики, но цената е тази, която пречи на сравнението. Може да се каже, че Hyosung създават един нов клас, този на бюджетните мотоциклети, т.е. за всяка парична единица, която вие отброите при покупката на двуколесно с тази марка, ще получите максимална стойност в замяна. Ако помните какво представляваше KIA преди десет години и как еволюира тази марка, убеждението ми е, че визията ви за S&T Motors (Hyosung) в близко бъдеще ще бъде същата, защото те вървят по утъпкания път на корейския икономически и технологичен възход.

Taбл.1 Детайли ( на снимката Hyosung GT650R или най-евтиният истински спортен мотоциклет)

Модел Hyosung GT650R
Размери 2060 х 740 х 1125 мм
Височина на седалката 780 мм
Клиренс 150 мм
Сухо тегло 196 кг
Препор. макс скорост 220 км/ч
Двигател Двуцилиндров, четиритактов, 90-градусов V-образен, DOHC (с по 4 клапана на цилиндър) с водно охлаждане
Капацитет 647 сс
Мощност 79 к.с при 9000 об/мин.
Карбуратор Безкарбураторно директно впръскване на горивото E.F.I.
Съединител Мокър многодисков
Въртящ момент 68 Nm при 7500 об/мин.
Запалване Електрически стартер
Скоростна кутия 6-степенна
Резервоар (капацитет) 17 литра
Спирачки (предни) Два диска, Ø 300 мм
Спирачки (задни) Единичен диск, Ø 230 мм
Предно окачване Обърната телескопична вилка с Ø 41 мм и ход 120 мм
Задно окачване Шарнирно рамо с ход 100 мм
Колела Отпред: 120/60-17 / Отзад: 160/60-17
Цветова гама Червено-черно / Черно / Сиво-черно / Оранжево-черно / Бяло-черно
Цена 8 999 - 9 900 лв.

Галерия

| 04.07.2011 | blagoy
super motor za kolko go prodavate
| 20.10.2011 | кирил
много ми харесва!по-добре ново отколкото стар марков дето е изцеден и е падано с него 100 пъти.Имам китайски скутер 125 цц,от 2008 г.и го ползвам за работа,никви проблеми до сега!върви кат пушка.Искам да си купа Hyosung-а,но нямам на куп 10 000 лв.,и незнам вносителя продава ли на изплащане на сериозни купувачи?!Много прилична машинка е ,да говори кой квото си ще.Поздрави на всички

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio