Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Nolan

3421 прочита 16.05.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Nolan е един от основателите и носещ стълб на икономическото сдружение Nolan Group, в което влизат още X-Lite и Grex. Не случайно обединението между производител на аксесоари за автомобили и мотоциклети и международна компания за добив на суровини е взело името на Nolan. Две от фирмите - Nolan и X-Lite - вървят неразделни ръка за ръка, докато третия партньор Grex все още запазва известна автономност при маркетирането.

Дейността на компаниите от групировката започва в началото на 70-те. За повече от 30 години съществуване лидерът Nolan е повишил стандартите и разширил гамата не само на своята продукция, но и на тази в цялата индустрия. Технологични изследвания, решителен подход към контрола на качеството и стилен дизайн - това са основните достойнства на марката. Днес търговските връзки на членовете на Nolan Group са добре структурирани и осигурени, покриващи повече от 70 страни по цялото земно кълбо.

Шлемовете Nolan се произвеждат в Италия. Всички те са сертифицирани или по DOT или по ECE стандарта за безопасност, което заедно с огромното тегло, технически погледнато, е ахилесовата им пета, защото конкуренцията на италианците в средния ценови диапазон, където попада и тяхната продукция, имат хомологизация поне по два стандарта и тежат чувствително по-малко. Последните няколко години, обаче, Nolan Group бележат положително развитие и постепенно отстраняват пропуските в своята колекция шлемове. Предпочитаните материали за направата им са специални поликарбонатни смеси, в това число поликарбонатната смола Lexan на General Electric. За отбелязване са също пълната функционалност на интериора и високо ефективната вентилационна система на цялата гама модели. Иначе каските Nolan и X-lite не се различават много едни от други. Обща черта на двете марки е въвеждането на VPS (Vision Protection System) - размер 1/2 затъмнен визьор, предпазващ очите на моториста от вредните слънчеви лъчения, който е закрепен над основния и се движи независимо от него в три различни позиции. Следващо общо нововъведение е N-Com системата за комуникация, която се предлага като допълнителна екстра. Още един голям плюс за тези мотоциклетни шлемове е, че те са изборът на доста топ-състезатели в надпреварите MotoGP и Superbike. Отличават се имената на Кейси Стоунър, Марко Меландри, Хулиан Симон, Дейвид Чека и др.

Продукцията на Nolan се предлага в България.

N62 Gemini Replica

N62 Gemini Replica

Факти за Nolan

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати +
 » смола
+
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
±
 » ECE
±
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

N84 Tempt

N84 Tempt

N102

N102

N43 Air Motorrad

N43 Air Motorrad

N32 MotoGP

N32 MotoGP

N52 Spammer

N52 Spammer

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio