Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Първи снимки на новия спортен BMW S1000RR.

2473 прочита 11.05.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net
В събота, преди провеждането на поредния кръг от Световния Супербайк шампионат на пистата Монца (Италия), BMW показаха своя нов спортен мотоциклет S1000RR. Моторът изглежда много привлекателно, макар отново да е разноглед, както голяма част от двуколесните модели на баварската компания в последно време. Въпреки всичко намигването на десня фар също има своя чар, не може да се отрече. Реално погледнато S1000RR може да се сравнява по красота дори с Aprilia RSV4 или Ducati 1198S, но едва ли ще спечели повече гласове от тези изящни конкуренти. Биймърът, погледнат отпред, има острото излъчване на Kawasaki. Подобните на хриле отвори в страничната пластмасова кора отдясно водят до асоциации с определени морски хищници, а техническите характеристики на мотора го изправят решително до неговите японски и европейски опоненти - Yamaha, Honda, Suzuki, Kawasaki, Ducati, KTM и Aprilia. Известните до момента технически параметри са: 183 кг сухо тегло (204 кг мокро), 193 к.с. при 13 000 об/мин., 112 Nm ускорение при 9750 об/мин., 4-степенен ABS и извлечена от състезателната версия, но все пак по-цивилизована от нея, система за тракшън контрол.
 
BMW S1000RR може да се похвали още с 6-степенна скоростна кутия, напълно регулируемо предно окачване с 46-милиметрова обърната телескопична вилка, също регулируемо задно окачване с единичен амортисьор, регулируема височина на езда, спирачки Brembo и алуминиево шаси, в което двигателят играе ролята на основен носещ елемент. Всичко това дава голямо покритие на амбициите, които BMW афишират с включването на този модел в продуктовата си линия.
 
Новият защитник на европейската мотоциклетна чест се планира да влезе в продажба в началото на 2010 година, едновременно в Европа и Северна Америка. Цената на S1000RR остава неразкрита засега. С излизането на повече подробности около модела, очаквайте по-обстоен преглед в рубриката "Представяне" на E-moto cafe. 


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio