Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Mac Motorcycles - нова британска мотоциклетна компания.

2372 прочита 30.05.2009 0Коментара Добави коментар gizmag.com

Дизайнерът на мебели Елис Пит е основател на компанията Mac Motorcycles, чиято гама от четири модела беше разкрита в електронното пространство преди два дни. През последните девет месеца той си е сътрудничел с едно от водещите студия за мотоциклетен дизайн на острова - Xenophya Design. От съвместната им работа се раждат първите модели на Mac Motorcycles, разработени около едноцилиндровия въздушно охлаждан двигател на Buell Blast 500. Агрегатът лежи на плещите на направената по поръчка олекотена тръбна рама със стоманен гръбнак, която мотоциклетите от новата британска марка също споделят. Видът и на четирите машини е действително много привлекателен, решен в ретро cafe racer стил. Те са леки, достатъчно мощни и повратливи, а тяхната среда на обитание е града.

Новата компания от малкото английско градче Ъптън-на-Севърн в Уорчестършър смята първоначално да произведе по няколко стотин бройки от всеки модел, а в последствие да коригира производствените капацитети според необходимостта. Mac Motorcycles ще лансират продукцията си основно във Великобритания, САЩ и Япония, като френския и австралийския пазар също ще се имат предвид. Очаквайте да платите между 8000 и 10 000 британски паунда, за който и да е от моделите: Peashooter, Spud, Ruby или Roarer.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio