Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Vemar

3197 прочита 03.06.2009 2Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Vemar се занимава с производството на мотоциклетни шлемове от 1986 г. Иначе компанията от италианското градче Гросето съществува вече повече от 30 години, в които експериментира с различни материали и особено с разновидности на фибростъклото. Тази научна дейност превръща Vemar в най-големия европейски производител на каски от високотехнологично, свръхлеко фибростъкло. Фирмата произвежда за военните, полицията, промишления сектор и моторните спортове.

Италианската компания широко използва базираните на стъклопласта дву- и трикомпозитни смеси ATM (Advanced Thermo Material), включващи освен него още въглеродни нишки и/или арамид. Всички шлемове с марката Vemar имат собствена, патентована от фирмата високоефективна вентилационна система, която не влияе негативно върху нивото на шума от циркулиращия въздух. Почти цялата продуктова гама, включваща модели от всички типове, е сертифицирана по DOT и/или ECE 22.05 стандартите за безопасност, докато високия клас шлемове на Vemar отговаря на набор от поне четири стандарта: BSI, DOT, ECE 22.05 и Snell. Що се отнася до дизайна - той е много атрактивен отвън и мултифункционален отвътре. Има се предвид възможността интериорът да се вади изцяло или отделни елементи от него да бъдат подменяни за постигане на оптимален комфорт. Именно комфортът е едно от основните конкурентни предимства на тези каски. Освен него и отбелязаният много сполучлив дизайн, друга от качествените характеристики на марката е изключително доброто графично оформление, особено при последната колекция. Към богатството от цветови схеми също не може да има забележки. Плюс е и навикът на компанията да залага на система за закопчаване от типа D-ring при повечето модели. Цената, за която говорим при споменаване името Vemar варира от направо неустоима до висока. Разбира се, разликата се обяснява с конструкторските особености на различните предлагани типове каски и нивото на тяхната сигурност.

Най-хубавото е, че тези превъзхождащи със своите качества шлемове са стабилно представени и на българския пазар.

Eclipse Carbon

Eclipse Carbon

Факти за Vemar

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
±
 » ECE
±
 » Snell
±
 » други
±
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Eclipse Under The Pillow

Eclipse Under The Pillow

VSREV R&S

VSREV R&S

Jiano Escape (flip-up)

Jiano Escape (flip-up)

CIKIQUI J304

CIKIQUI J304

VDJVM J904

VDJVM J904

VRX7 Spinning

VRX7 Spinning

VRX5

VRX5

Галерия

| 03.06.2009 | emil
Е най-после написа статия и за моята каска, благодаря
| 12.04.2010 | Жоро
И аз ползвам такава, доволен съм. За каски произведени в Китай са си супер.

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio