Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Caberg

4884 прочита 03.06.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
Отново италиански производител на шлемове. Helm International S.p.a., базирана в Азано (Бергамо), произвежда и разпространява шлемовете Caberg. Това е марка, която за европейските мотоциклетисти символизира качество и технически иновации от 1974 г. насам. Дилърската мрежа на компанията достига до почти всички страни от Стария континент. Традиционно популярни са Caberg сред мотоциклетистите в Германия. Фирмата е представена и на пазари отвъд пределите на Европа.

Ежегодно в Азано подлагат цялата си продуктова линия на интензивни сурови тестове, за да бъдат сигурни, че предлагат на клиентите си качество на най-високо ниво. Италианската компания залага на поликарбонатите и въглеродните нишки при направата на външните корпуси. Всички шлемове на Caberg отговарят на европейския стандарт ЕСЕ, но не са сертифицирани по DOT-стандарта за безопасност. Независимо от това, степента на сигурност, която доставят тези каски, е много добра. Високият клас модели, изградени изцяло от въглеродни нишки, често са сертифицирани и по ACU. Този производител предлага и привлекателен дизайн, макар и малко „дървен" при някои модели.

Цената на шлемовете Caberg може да се определи като силно конкурентноспособна. Добре представени са и на българския пазар за мотоциклетна екипировка. Можете да ги намерите на щандовете на мотомагазин Стрийтмото в Пловдив, ул. „Димчо Дебелянов" 7 или в техния сайт
www.streetmoto.net.

Sintesi

Sintesi

Факти за Caberg

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати +
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
±
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

V2X Carbon 35 Anniversary

V2X Carbon 35 Anniversary

V2R Essence

V2R Essence

V2 407 Vibe

V2 407 Vibe

Riviera S Pure

Riviera S Pure

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio