Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

KTM напуска рали Дакар.

1700 прочита 05.06.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Вчера стана ясно, че доминиращият рали Дакар през последните осем години австрийски мотоциклетен производител KTM повече няма да участва в най-тежкото рали. ASO – организаторите на рали Дакар в Южна Америка – обявиха на състояла в четвъртък (04.06.) пресконференция, че от 2010 година само мотоциклети с работен обем до 450 куб. см ще могат да участват в състезанието. Причината за това е именно прекратяване на едноличната доминация на KTM в ралито. KTM, от друга страна, традиционно разчитат на 654-кубикови машини и следователно не приемат новите правила, спуснати без предупреждение и то само шест месеца преди началото на ралито. Решението да се разделят с най-печелившата си сцена е тежък удар за австрийската компания и вероятно ще се окаже пагубно за много отбори и частници, които на този етап вече са в процес на подготовка за Дакар 2010. 
 
Дали тези действия на организаторите няма да се превърнат в един вид „ритуално самоубийство” за тях и рали институцията Дакар? Надяваме се, че не, но със сигурност без австрийските мотоциклети в кадър надпреварата няма да е същата.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio