Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Benelli „реже” производството, очаква ги несигурно бъдеще.

1598 прочита 05.06.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Плановете на италианския мотоциклетен производител Benelli за тази година бяха да произведе 5000 мотоциклета, но досега са сглобени едва под 1000 единици, което ясно показва невъзможността първоначалния план да бъде изпълнен. В условията на продължаващата икономическа криза по-голямата част от стоте служителя на Benelli работят на половин работен ден, получавайки субсидирани от правителството заплати, а дистрибуторите на марката са затрупани с непродадени мотори. Лъвът от Пезаро е изправен пред опасността от нов фалит, въпреки че сега е под крилото на китайския гигант Qianjiang Group. Възможно е собствениците да преместят производството в Китай или дори да закрият марката. 
 
През месец март Qianjiang Group инвестираха нови $26 милиона, за да стимулират Benelli, но това не е донесло резултати в краткосрочен план. Очаква се скоро да има среща на азиатското управно тяло, на която ще се търси изход от тежката ситуация.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio