Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Екипировка AXO

4180 прочита 13.06.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


Началото на компанията е поставено през 1978 г. в Тревизо, Италия и първоначално продукцията е ориентирана към оф-роуд екипировка, като с течение на годините продуктовата гама става неимоверно разнородна. Днес АХО може да облече своите клиенти от глава до пети. Отскоро приоритетни за фирмата са и областите планинско колоездене и супермото.

През 2003 г. е открит американският филиал на фирмата в Санта Кларита, щата Калифорния. Той постепенно изземва водещите функции от италианската централа на компанията и към момента е главното бизнес тяло на АХО.

Италианската марка разчита на млад екип от професионалисти, който е посветен на двуколесния свят и е в непрестанно търсене на най-добрите материали, технологии и дизайн. Техните неуморни усилия извеждат марката на водещи позиции в световен мащаб. За да задържи своето реноме, АХО спонсорира състезатели от MotoGP, Супербайк, шампионатите по Мотокрос и Супермото и други странични надпревари. Шлемовете на този производител, както и цялата гама мотоциклетна екипировка, са разработени в сътрудничество с пилоти от световна величина като Лорис Капироси, Джеймс Тосланд, Иван Лазарини (и тримата шампиони с АХО) и много други.

На малката снимка екип АХО Bullet

На малката снимка екип...
Всички компоненти на мотоциклетната защитна екипировка с марката АХО, било то за ежедневна или професионална спортна употреба, са изработени, използвайки последните технологични нововъведения. Кожените артикули обикновено са от козя или телешка кожа. АХО по традиция обръщат необходимото внимание и на нежната част от мотоциклетното съсловие, предлагайки не малък избор от продукти за тяхната защита. (на снимките долу: дамско яке Joint, ботуши Boxer Enduro, панталони Pursuit, ръкавици KR8 WP, ризница Cobra, протектор за гръб).

Шлемовете АХО

Разбира се, ще отделим специално внимание на шлемовете. От 1990 година датира първият шлем на компанията АХО - RX1, с който Джеф Стантън става световен шампион в Суперкроса, клас до 250 куб. см, същата година. Така се слага началото на още един печеливш клон в продуктовата линия на АХО. Техните каски се отличават с високо качество на изработка, добро ниво на сигурност (стандарти ЕСЕ 22.05 и за някои модели DOT - в Европа; Snell и за някои модели DOT - в САЩ) и хармоничен дизайн на средна цена. В последните години залагат основно на термопластмасата за стрийт колекцията си или на кевлар, фибростъкло и въглеродни влакна за оф-роуд моделите. В България могат да се намерят само отделни артикули от мотоциклетната екипировка с марка АХО и то единствено по обяви из форуми или специализирани сайтове.

AXO Goblin

AXO Goblin

Факти за AXO

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » термопластмаса
+
стандарти
 » DOT
±
 » ECE
+
 » Snell
+
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

AXO Clapper

AXO Clapper

AXO Urban Elite

AXO Urban Elite

AXO New Underground Jet

AXO New Underground Jet

AXO Switch

AXO Switch

AXO VR-X

AXO VR-X

AXO SX-2

AXO SX-2

Заключение

Поради своите по-силни традиции в правенето на ботуши и защитна екипировка за тяло, марката и досега е най-разпознаваема на пазара с тези си продукти. Шлемовете им не отстъпват по нищо, но при АХО те по-скоро допълват фирмения каталог.

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio