Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете NZI

2748 прочита 02.07.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


NZI Helmets е испански производител, базиран в град Мурсия. Основен продукт на компанията е мотоциклетния шлем и така е било от създаването й през 1983 г. Приоритет на испанците е повишаване нивото както на пасивната, така и на активната безопасност, която техните каски осигуряват. За целта NZI са обособили отдел, който да се занимава с ергономията, топлинния комфорт и ъгъла на виждане при техните продукти. Тази отдаденост позволява постоянното усъвършенстване на шлемовете с марка NZI във всеки един аспект.

Цялата гама модели на фирмата e сертифицирана по ECE/UN R22.05 стандарта, а определени модели от линията на испанците може да притежават и стикер на ACU Gold стандарта. Освен това тя притежава първокласен външен дизайн и функционален интериор с махащи се елементи за подобрено хигиенично обслужване. Закопчаването при повечето модели става посредством двоен D-ring. Наличният избор от цветове изпъква с разнообразието си. Възможните графични схеми не са толкова много на брой, но качеството им е в синхрон с цялостното безупречно изпълнение на продукцията. Испанските каски, като много други, се позиционират в средния ценови диапазон, с изключение на няколко модела, които го прехвърлят. Вероятно това се обяснява с факта, че те разполагат с Bluetooth. Основните материали за направа на мотоциклетните шлемове NZI са предимно термопластмасата и в по-малка степен други композитни смеси, където са застъпени въглеродните влакна. Нужно е да се допълни, че продукцията от разискваната марка включва модели с открито лице и цели такива, сред които и тип мотокрос. На настоящия етап NZI няма присъствие на родния пазар.

Spyder III

Spyder III

Факти за NZI

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » термопластмаса
+
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
±
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Vitesse II

Vitesse II

Razer II

Razer II

Startech

Startech

Flow

Flow

Trials II

Trials II

SMX

SMX

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio