Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете NEXX

2443 прочита 02.07.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net


NEXX е един от най-младите производители на мотоциклетни шлемове. Към настоящия момент тази португалска фирма е в процес на изграждане на своята дистрибуторска мрежа в международен план. Отскоро функционира и американското им подразделение. В продуктовата линия на NEXX ще откриете неголям избор от оф-роуд и цели шлемове, както и контрастиращо огромно разнообразие на такива с открито лице. Компанията е основана през недалечната 2001 г. и има за седалище град Аморейра.

Тази марка каски са изградени от трислойна смес (фибростъкло, въглерод и кевлар). Поради качеството на продукцията и конкурентните цени, с които фирмата излиза на иначе трудния пазар за мотоциклетни шлемове, името NEXX бързо печели авторитет и намира своето място в тази ниша. Всички модели на португалската фирма са сертифицирани по DOT и ECE 22.05 стандартите. Тяхна уникална черта е оригиналният, функционален и много стилен дизайн. Той носи духа на модерното, като същевременно запазва класическо излъчване. Интериорът се вади, за да бъде лесно и добре почистван. Също така, графичното оформление е на топ ниво, а цветовата гама е презадоволително богата, особено при моделите с открито лице. Само за модела Х60 има 18 възможни цветови схеми. Колкото до споменатата конкурентна цена - тя е средна или малко над средната.

Досега съм се натъквал на един или два шлема с марка NEXX в България и по-скоро ми се струва, че попадането им на нашия пазар е някакво недоразумение, отколкото резултат от трайно установеното присъствие на португалския производител тук.

XR1R

XR1R

Факти за NEXX

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
+
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
+
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

X10 Mak

X10 Mak

X30 Viper

X30 Viper

X20 Spark

X20 Spark

X60 Vintage

X60 Vintage

X60 Runner

X60 Runner

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio