Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Уникален „мотоциклет с кош” - Snaefell Laverda Sidecar Project.

3038 прочита 30.06.2009 0Коментара Добави коментар thekneeslider.com
Французинът Франсоа Кнорек, запален мотоциклетист със страст към строенето на неща, които да задоволяват личния му вкус, стои зад ексцентричния проект Snaefell. 
 
Snaefell е изцяло ръчно изработен, като изключим трицилиндровия 1000-кубиков двигател от Laverda, и олицетворява виждането на Кнорек за неговия мотоциклет с кош. Шасито е изградено от 63 полиестерни и карбонови отливки, някои от които са взети директно от Renault, Citroen, BMW, VW и Audi. В целия проект са вложени 10 000 часа труд, а крайният продукт се оценява на 15 000 евро. За тези пари получавате една уникална машина, изработена по безупречен начин, използвайки висококачествени материали. В Snaefell е вложена и много страст, без която реализацията на подобен проект би била немислима. 
 
Отличителните дизайнерски решения, на фона на цялостната ексклузивност, са отварящата се нагоре - в стил Lamborghini - врата на „коша” и трите ауспуха, по един за всеки цилиндър, които се показват отзад.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio