Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Peraves Superballmotor – алтернативна концепция на 4-тактов двигател с вътрешно горене.

2719 прочита 01.07.2009 0Коментара Добави коментар thekneeslider.com
Peravel Superballmotor използва многокомпонентна сфера, за да замени коляновия вал и буталата в конвенционалния двигател с вътрешно горене. Вътрешният мотор се състои от три подвижни части – главна ос и две сферични бутала, върху всяко от които има по две керамични топки. Тези керамични топки минават през специални прорези в кожуха на двигателя. Създателите му наричат процеса триизмерно движение. 
 
Въртеливото движение на сферата прави така, че сферичните бутала преминават през 4-тактовия работен цикъл в две камери, което се равнява на двуцилиндров двигател. Въздухът и горивото се въвеждат под налягане от предкамери, разположени от двете страни на главната ос и се вливат в двигателя през пролуките, отварящи се от движението на сферата. Следват компресия, привеждане в действие и изпускане на изгорелите газове.
 
Към момента Peraves са присадили двигателя на един скутер Yamaha YP-400. Те твърдят, че агрегата може да бъде проектиран като бензинов, дизелов или пък водороден. Освен това, както всеки друг двигател с вътрешно горене, Superballmotor може да има приложения извън моторните превозни средства.
 
Сега е трудно де се каже дали тази алтернативна идея за двигател ще е успешна при по-дълга реална експлоатация, но дано да е така.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio