Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Yamaha Gen-Ryu - прототип, съчетаващ круизър и скутер

3150 прочита 08.07.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Gen-Ryu е един от многото модели на Yamaha, дебютирали по време на 39-тото Tokyo Motor Show през 2005 година. Той въплъщава дизайнерския идеал „Genesis" и концепцията за развитие „G.E.N.I.C.H." на Yamaha, което намира отражение в застъпването на най-актуалните технологии за електронен контрол и хибридното задвижване като цяло. Прототипът на Yamaha е оборудван с двигател от YZF-R6 600, чиито експлоатационни качества са доказани, и електромотор с висока производителност и ефективност на работа. Става ви пределно ясно, че Gen-Ryu е именно хибридна разработка.

Yamaha Gen-Ryu е замислен така, че да предлага усещане от управлението, наподобяващо това на истински круизър ведно с удобството и другите компетенции на всеки един скутер. Дългото междуосие, колелата с голям диаметър и олекотеното алуминиево шаси на мотоциклета дават на концептуалния мотоциклет технически характеристики и поведение подобни на машина от 1000-кубиковия клас, докато интегрираните багажни отделения и още някои конструкторски особености го карат толкова лесно да заеме ролята и на максискутер, пък дори и с още по-макси размери.

Редица технологични нововъведения се грижат за комфорта и сигурността, правейки ездата на Gen-Ryu една своеобразна привилегия. Те се изразяват във функциите на системата ASV (Advanced Safety Vehicle), като например: предупреждаване за дистанцията между Gen-Ryu и движещо се отпред или отзад превозно средство; интелигентна система за осветяване при завиване с проследяващи завоя светлинни лъчи; функция за гласова навигация; музикален плеър с вграден hands-free клетъчен телефон; дигитална система за обратно виждане с камера и LCD монитор и други. Въобще не може да има съмнение - бъдещето на мотоциклетите се познава по Gen-Ryu.

Детайли

Детайли
 Марка Yamaha
 Модел Gen-Ryu
 Година на проекта
 2005
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 YZF-R6 600cc и електромотор

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio