Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Нов радикален шлем от Shoei: RF-1100

1823 прочита 03.07.2009 0Коментара Добави коментар hellforleather.com
В Европа шлемът ще се казва XR-1100 и се очаква да влезе в продажба през септември. Скоро след това ще последва дебюта му и на американския пазар. 
 
RF-1100/XR-1100 се отличава с принципно нова форма на външния корпус, който е на светлинни години от твърде обикновено изглеждащия RF-1000 - предшественик на новия модел – поне що се касаят аеродинамичните му характеристики и вида. Четирите отвора на вентилационната система отзад са проектирани като спойлери. Добрата вентилация се подсигурява още от два отвора над визьора и един на брадата.
 
Shoei са първосъздателите на механизма за бърза смяна на визьора и тук той е усъвършенстван. Освен това, когато визьорът се отваря, с движението си нагоре той се премества и напред, докато при спускане се прибира навътре. Така се постига ефект на запечатване при затворено положение, което е жизнено важно за намаляване на звука в каската и повишаване на цялостния комфорт.
 
RF-1100/XR-1100 се очаква да попадне във втория ценови ред от гамата на Shoei, непосредствено след модела X-Eleven.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio