Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Yamaha патентова дизелов мотоциклетен двигател с турбокомпресор.

2094 прочита 10.07.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Yamaha изглежда разработва редови четирицилиндров дизелов двигател с междинен охладител и турбокомпресор. От японската компания са подали заявление за патентоването на редица технологични решения, свързани с конструирането на този двигател. Най-напред сред тези технологични решения е междинният охладител, ситуиран над двигателя и прикрит от рамата. Следващо нововъведение е турбокомпресорът, монтиран непосредствено до цилиндровата глава. Такъв аранжимент ще направи тези деликатни компоненти по-малко уязвими от евентуални щети и ще позволи прилагането на по-компактен дизайн за машината, оборудвана с новия агрегат. 
 
Не е ясно дали този двигател е предназначен за реално производство, но най-малкото дава представа в каква насока работят инженерите на Yamaha.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio