Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Валентино Роси е петият най-добре заплатен спортист в света.

2764 прочита 11.07.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net
Според класацията, изготвена от изданието Sports Illustrated, многократният световен шампион в MotoGP Валентино Роси е на пето място сред най-добре заплатените спортисти в световен мащаб. На този етап от кариерата му той получава по 35 млн. щатски долара годишно. Въпреки, че цифрата е умопомрачаваща и петото място изглежда много престижно постижение в подобна класация, то тя започва да изглежда малко несправедлива, когато видим кой изпреварва Доктора. Sports Illustrated класира на първо място по приходи Дейвид Бекъм ($45,2 млн.), на второ е финландският пилот от Формула 1 Кими Райконен ($40,1 млн.), третото място е за филипинския боксьор Мани „Пак-мен" Пакиао ($40 млн.), четвърти се нарежда аржентинската футболна звезда на Барселона Лионел Меси ($39,9 млн.), а петото място Валентино Роси споделя с Фернандо Алонсо (също $35 млн.). Определено никое от тези имена не може да се похвали, че е направило за спорта, в който се състезава толкова, колкото неповторимият №46 е направил за мотоциклетизма. За нас, неговите фенове, остава утешението, че ако класацията беше по талант и чисто спортни качества, то явният победител щеше да е Роси.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio