Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

KTM все пак може и да не напуснат рали Дакар.

2869 прочита 15.07.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Организаторите на прочутото рали са вписали за участие в предстоящото негово издание пилота на KTM Марк Кома. Други познати физиономии от отбори, които залагат на австрийската марка също фигурират във входните списъци, въпреки новините отпреди месец, че KTM напуска рали Дакар. Причината за този обрат е частичното отлагане във времето на планираните ограничения в мотоциклетния клас. Както E-moto cafe писа през юни, ASO - организаторите на рали Дакар в Южна Америка – решиха от 2010 година само мотоциклети с работен обем до 450 куб. см да участват в състезанието. Сега тези повратни събития са отложени за 2012 година, а през 2010-та ще бъде позволено на машините с по-голям капацитет да участват в новообособения Елитен клас, като те ще бъдат оборудвани със специални ограничители на мощността. През 2011 година в същия този клас ще бъдат включени само мотоциклети с 450-кубикови двигатели, докато останалите класове ще бъдат оборудвани с гореспоменатите ограничители. Така едва през 2012-та ще бъдат окончателно и повсеместно въведени ограниченията за 450-кубиков работен обем на двигателите. 
 
Ограничителите, които ще се използват в следващите две издания на ралито още се разработват. Очаква се те да изравнят баланса мощност към тегло между раличните по капацитет агрегати. Това означава, че KTM спокойно могат да отложат плановете си за оттегляне от легендарната надпревара.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio