Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Castrol създадоха робот, който ще тества мотоциклети.

1598 прочита 21.07.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
За да помогне в по-задълбоченото тестване на техните синтетични моторни масла Castrol създадоха робот тест пилот, наречен Flossie. Той е способен да се представя безпогрешно за дълги периоди от време в условията на извънредна горещина и прекомерен шум. Роботът ще изпитва мотоциклети само върху динамометър - в случая става дума за платформа с въртящи се барабанни устройства, върху които стъпват гумите на мотоциклета. Тази установката, в нейната цялост, служи за измерване на мощността, въртящия момент и други технически характеристики. Flossie ще има способността и да усеща най-леките промени в необходимото усилие за боравенето със съединителя, ръчката на газта и лоста за смяна на скорости, позволявайки му да се учи да управлява всеки един мотоциклет или скутер.
 
Разбира се, не само издръжливостта прави творението на Castrol превъзхождащо човека, защото освен това Flossie е способен да повтаря съвършено идентични опити, даващи еднаква входяща информация, което е невъзможно при наличието на човешкия фактор. Така Castrol, на свой ред, имат възможността да извършват повтарящи се тестове без вариация на данните от тях. Следователно сравненията на едно масло с друго при съвсем равни изпитателни условия ще дават много по-надеждни резултати.
 
Засега роботизираният тест пилот не е способен единствено на двете неща, които позволяват на хората да управляват двуколесно: пазенето на равновесие и способността да се реагира на околната среда чрез визуалното й възприятие. Ето защо, на този етап, Flossie ще се подвизава само в лабораториите на Castrol.


Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio