Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете Schuberth

4238 прочита 05.08.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

Компанията Schuberth е основана през петдесетте години и оттогава насам нейната продукция е олицетворение на изключителността. За нея ще срещнете няколко най-най определения. Например, мотоциклетните шлемове Schuberth са: най-скъпите в тази индустрия (струват повече дори от Arai и Suomy); едни от най-тежките; с най-добрия контрол на качеството при производство (все пак са немски); най-далеч от заявените претенции за най-добри в света; най-немски - всеки един малък детайл, използван в шлемовете, е със 100% немски произход и всички манипулации по сглобяването се извършват само и единствено в Германия. Противоречивостта е очевидна за всеки. Тя е и причината тази марка да не е на върха в бранша, но въпреки това си има своите верни клиенти. Няма как да бъде иначе, защото получавате един ексклузивен продукт, който е едва ли не изработен по поръчка.

Дизайнът на немските шлемове е уникален, притежаващ оптимална ергономия. Всички модели мотоциклетни шлемове с марка Schuberth са сертифицирани по ECE 22.05 стандарта за безопасност. Нужни са поне още два стикера на сертификати за сигурност обаче, за да се обясни високото им тегло. Пред конкуренцията Schuberth наваксват, особено в последните години, по отношение нивото на шума в шлема и ефективността на вентилационната система. По тези показатели немските каски заемат водещи, но не първи позиции за своето представяне. За направата на корпуса се прилагат различни технологии с многонишкова плетка, включваща и въглерод (P.O.W.E.R.-Fibre и S.T.R.O.N.G.-Fibre). Резултатът е отлична здравина, която съчетана с няколкото слоя EPS осигуряват защитата на главата. Цветовата гама не е много богата, но все пак при новите модели се наблюдава леко разчупване на консервативните цветови схеми със срамежливи графични изображения. От друга страна качеството на графичното оформление е безупречно. Продуктовата гама на компанията е доста тясна, а цената за отделните модели варира от малко над средна до самия таван.

Продукцията на Schuberth не може да се намери у нас, изключение са каталозите на Louis, но за сметка на това в Гърция, Румъния и Турция има официални дистрибутори.

S1 Pro Vectrum

S1 Pro Vectrum

Факти за Schuberth

Характеристики
материали
 » фибростъкло
+
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
+
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
-
 » цена
>

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

R1 Spider

R1 Spider

J1

J1

C3

C3

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio