Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете UVEX

4793 прочита 12.08.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

От основаването си  през 1926 г. немският холдинг Uvex е съсредоточил усилията си в опазване физическото здраве на хората по време на работа, спортни и развлекателни дейности. За битието на компанията в течение на годините от 1926-та насам няма информация, на която си струва да се отделя допълнително внимание.

Uvex продължават и до днес да произвеждат предпазни каски за различни сфери на промишлеността и спорта. Строители, колоездачи, мотоциклетисти и автомобилни състезатели - това е само част от клиентелата на холдинга. Но да оставим промишлената безопасност настрана. Мотоциклетните шлемове с марка Uvex могат да се похвалят със своя идентичност и характерен външен вид. Дизайнът им е максимално изчистен за запазване ниското ниво на челно съпротивление и постигане на добра ергономичност. Интериорът е изцяло вадещ се, което прави елементарно хигиенното му обслужване. Основните материали, изграждащи въпросните шлемове, са поликарбонати и по-рядко, подсилен с въглеродни нишки кевлар или в трети случаи - изцяло карбон. Визьорът, който немците използват в своята продукция, е изграден от устойчивия на надраскване материал Makrolon®[1]. Цялата гама модели от каталога на Uvex отговаря на стриктния ЕСЕ  22.05 стандарт за безопасност, а производството им се осъществява изцяло в Германия. Цветовите схеми се отличават със средно разнообразие, докато графично оформление на моделите тепърва започва да се обогатява. Цената на тези каски е от много изгодна до висока за различните модели на фирмата. Тази диференциация в цената позволява едновременното прицелване в няколко таргет групи. Една нелоша маркетингова стратегия.

Uvex имат солидно присъствие и на нашия пазар за защитна екипировка.

[1] Makrolon® е високотехнологична разновидност на термоустойчив полимер (поликарбонат) и притежава свойството прозрачност. Известни са над 50 негови приложения. Патентът за Makrolon® се държи от немския консорциум Bayer.

Carbon

Carbon

Факти за UVEX

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
+
 » поликарбонати +
 » смола
-
 » въглеродни нишки
+
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена
=

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

Boss 525

Boss 525

Comanche

Comanche

Flash

Flash

SX 250

SX 250

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio