Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Ето как изглеждат 30 години технически прогрес при големите супербайкове според френското списание MotoRevue.

2156 прочита 08.08.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com
Тези графики на френското тематично издание показват измеренията на техническия прогрес при суперспортните мотоциклети в периода 1978-2009 година. Вертикалната ос на първата графика показва мощността в конски сили, а на втората теглото в килограми. Застоят, който се наблюдава на графиките около 2007 година се обяснява с въвеждането на Евро 3 стандарта за вредни емисии. Нужните за неговото покриване катализатори увеличават теглото на машините за сметка на намалената мощност. Както сами можете да видите обаче, за 30 години теглото е свалено с около 70 кг, докато мощността се е повишила с близо 100 к.с. Прогресът може и да е забавен, но не е спрял.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio