Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

Известнен конструктор на къстъм мотоциклети отива зад решетките заради причинена смърт на друг мотоциклетист.

1710 прочита 23.08.2009 0Коментара Добави коментар visordown.com
Били Лейн, добре познат от шоуто „Biker Build-Off” по Discovery Channel, беше осъден на шест години затвор и три години изпитателен период заради причинения от него пътен инцидент, довел до смъртта на друг мотоциклетист.
 
Талантливият конструктор на къстъм мотоциклети и звезда от споменатото шоу също така беше лишен доживотно и от шофьорската си книжка. Тежкото, но справедливо наказание идва в отговор на катастрофата, която Били Лейн предизвика през 2006 година. По времето на инцидента алкохолът в кръвта на Лейн е превишавал двойно допустимото количество, а книжката му е била временно отнета. Под въздействие на употребения алкохол той е предприел неправилна маневра за изпреварване, при която пикапът му се е сблъскал челно с мотоциклета, управляван от 56-годишния Джералд Морлок. Оттам се е стигнало до трагичния изход. Трябва да се отбележи още, че този случай далеч не е първия подобен в досието на телевизионната знаменитост.
 
Съдията по делото, освен всичко останало, е разпоредил Лейн да бъде подлаган на случайни тестове за наркотици и алкохол, веднъж щом бъде освободен от затвора. Ето един пример, от който българските правораздавателни институции трябва да се поучат.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio