Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Шлемове и броня

Шлемовете CMS

3613 прочита 05.09.2009 1Коментара Добави коментар e-motocafe.net


CMS е португалска фирма, която произвежда доста стойностни мотоциклетни шлемовел. CMS олицетворява страстта към мотоциклетните шлемове и напредналите технологични похвати при тяхното изработване. Резултатът може да бъде само един - продукция, която е последна дума на техниката. Португалската фирма съществува от 1976 г., от когато датират и научните изследвания на иберийците, насочени към търсенето на технологични иновации, които да позволят усъвършенстването на всеки един детайл, засягащ безопасността. Всеки елемент е изследван до краен предел, за да се предпази здравето на клиентите. Високо равнище на сигурност, сюблимен комфорт, модерна вентилационна система, аеродинамичен дизайн и цялостна стилна концепция, това са конкурентните предимства на CMS. Корпусът на всички модели е изграден от специална термопластична смола, а абосрбиращата им способност се осигурява от два слоя EPS. Подплатата на интериора, изградена от хипоалергенна дишаща материя, може да се вади за по-добро хигиенно обслужване. Визьорът е с дебелина 2,2 мм и предлага ефективна защита от вредните UV лъчи на слънцето. Недостатък е наличието на само един стикер от световните сертификати за сигурност - ЕСЕ 22.05, - на което обаче, не трябва да се гледа едностранно. Колкото до цветовата гама и графичното оформление, CMS е отличен пример за задоволителни резултати и нищо повече. Цената на португалските каски е в долната граница на средния ценови диапазон, което им отрежда едно много добро място сред производителите с реален потенциал в тази индустрия.

За късмет на българските мотофенове, шлемовете от тази марка се срещат и на родния пазар. Можете да ги намерите на щандовете на мотомагазин Стрийтмото в Пловдив, ул. „Димчо Дебелянов" 7 или в техния сайт www.streetmoto.net.

GP2 Voltaic

GP2 Voltaic

Факти за CMS

Характеристики
материали
 » фибростъкло
-
 » кевлар
-
 » поликарбонати -
 » термопластична смола
+
 » въглеродни нишки
-
 » други смеси
-
стандарти
 » DOT
-
 » ECE
+
 » Snell
-
 » други
-
детайли
 » разпространение у нас
+
 » цена

 

Присъда

Параметър/Оценка
 1   2 
 3 
 4 
 5 
 6 
 7 
 8 
 9 
10
 » цена към качество
          
 » дизайн и ергономия
          
 » цвет. гама/графики
          
 » ниво на сигурност
          

GP4 Wager

GP4 Wager

GP5

GP5

XR-7

XR-7

D-Jet Rose

D-Jet Rose

Галерия

| 29.01.2011 | Nikola
Az karam s CMS GP4 i sam bezkraino dovolen,kaskata e mnogo zdrava v oficqlniqt sait im davat sertifikat ECE 22.05 koito e mnogo sigoren za ES

Други снимки в рубриката

31.05.2011     |        Шлемовете O'Neal
07.02.2011     |        Шлемовете Grex
17.06.2010     |        Екипировка Joe Rocket
Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio