Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Представяне

Първи поглед на Honda NT700V Deauville 2010

4708 прочита 09.09.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
 
Honda NT700V Deauville, както го познаваме от 2006 година насам, през 2010-та идва в червен (без ABS) или сребрист металик (за версията с ABS). Единственият турър в средния клас е машина с две лица - едното на мотоциклет за дълги пътувания, а другото на удобно средство за ежедневно придвижване в града. Той е направен, за да види много места и да ви вземе на гърба си, за да ги видите и вие. Лекото му тегло, особено за такъв тип мотоциклет, пък го прави много повратлив и не по-малко способен в градската джунгла от всеки максискутер.

Deauville е симпатичен и практичен

Deauville е симпатичен и...
Дизайнът на Deauville е прилично симпатичен въпреки цялото навличане, но не е най-силната му страна. При все това регулируемият в две положения въздушен обтекател и щедрата защита на пластмасовите спойлери формират излъчването на типичен турър и му придават съответните качества - комфорт и носещ капацитет. Комфортът е обезпечен чрез синхрона в набор от технически характеристики като височина на седалката, широчина на кормилото, позиция за езда и защита от вятъра. Колкото до носещия капацитет, то заслужава внимание фактът, че в самата конструкция на мотора са вградени отделения за багаж, интегрирани отзад, от двете страни на шасито. Тези отделения са с общ обем 54 литра. Щом стане дума за надеждност Хонда е с дълги традиции в областта и тук тя идва колкото от безупречния 680-кубиков, двуцилиндров, V-образен двигател, толкова и от безотказния кардан, каквото е решението за вторичната предавка при Deauville. Агрегатът развива мощност равна на 65 к.с. и дава точно необходимата тяга за гладкия ход на 259-килограмовата машина. Последната стойност включва пълен резервоар, а той побира почти 20 литра, затова със сухо тегло от 236 кг този турър наистина може да се класифицира като лек. От друга страна, двайсетте литра в резервоара ще ви държат на път точно до момента, в който действително ще се нуждаете от почивка.

От таблото с контролните уреди струи чиста класа

От таблото с контролните...
Впечатляват още няколко неща от дизайна на NT700V. Едното от тях е най-красивото и информативно табло с контролно-измерителни уреди, което може да се срещне в мотоциклетната индустрия днес. Друг пример са страничните предпазни тампони, интелигентно разположени в областта непосредствено пред краката на ездача. Трето нещо е удобното дистанционно регулиране на задното окачване.

Honda Deauville завладява нови континенти

През 2010 година най-накрая Honda ще зарадват американските си почитатели с модела Deauville, но под името Varadero. Едно събитие, което си е цял обрат на съдбата, при това дълго чакан от мотоциклетистите отвъд океана заради непоклатимата добра репутация на модела. Цената му там ще е $9 999 или $10 999 за версията с ABS. В старата Европа ценовото изражение е същото или почти, само че в евро. По наши сметки в България Honda NT700V Deauville би бил оценен на над 20 000 лева.

Taбл.1 Детайли ( на снимката Първи поглед на Honda NT700V Deauville 2010)

Модел NT700V Deauville
Размери 2218 х 810 х 1320 мм
Височина на седалката 805 мм
Клиренс 156 мм
Сухо тегло 236 кг
Препор. макс скорост 190 км/ч
Двигател Двуцилиндров, V-образен (52-градусов ъгъл), четиритактов, водно охлаждан, SOHC (по 4 клапана на цилиндър)
Капацитет 680 сс
Мощност 65 к.с. при 8000 об/мин.
Карбуратор Безкарбураторно електронно подаване на горивото PGM-FI
Въртящ момент 66 Nm при 6500 об/мин.
Запалване Дигитално / електрически стартер
Скоростна кутия 5-степенна
Резервоар (капацитет) 19,7 литра (3,4 литра резерва)
Спирачки (предни) Два плаващи диска, Ø 296 мм
Спирачки (задни) Единичен диск, Ø 276 мм
Предно окачване 41 мм телескопична вилка с ход 114 мм
Задно окачване Регулируем моноамортисьор с ход 122 мм
Колела Отпред: 120/70-ZR17 / Отзад: 150/70-ZR17
Цветова гама Червен металик (без ABS) / Сребрист металик (с ABS) за 2010 г.
Цена Около 20 000 лева

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio