Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Прототипът Peugeot HYmotion3 Compressor

2945 прочита 09.09.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net

 

Работата по проекта Peugeot HYmotion3 Compressor обединява усилията на инженери както от мотоциклетното, така и от автомобилното подразделение на френската компания. Концепцията беше представена за първи път на Парижкото мотоциклетно шоу през 2008 година. Това е проект за двуместен трайк - нещо между скутер и автомобил, но все пак нито едно от двете, - чието задвижване е по хибридната технология на французите HYmotion.

Прототипът се привежда в движение от 125-кубиков компресорен бензинов двигател с мощност 20 к.с. и два 3-киловатови електромотора, по един на всяко от предните колела. Общата мощност, която машината развива е 29 к.с. Електромоторите се захранват от литиево-йонна батерия, която пък регенерира своя заряд от спирачното усилие. Изложените факти разкриват, че задвижването е и на трите колела - оттам HYmotion3.
 
 

Хибридната система може да функционира в три режима: електрически - при намаляване на скоростта или движение с до 10 км/ч; бензинов - само на дълъг път; и комбиниран хибриден. Смесеният разход на гориво от 2 литра/100 км и минималното количество на CO2 (само 47 г/км) отдавано в атмосферата са сред показателите, издаващи екосъобразността заложена в Peugeot HYmotion3 Compressor.

Каросерията на шасито е широка само 820 мм, а дизайнът на стъкления покрив наподобява сапунено мехурче и има за предназначение да осигурява защита от природните стихии. Конструкцията му подобрява и аеродинамичните характеристики на триколесния мотоциклет.

Разработката на Peugeot се отличава с интелигентния замисъл и многостранната си същност - маневреност на двуколесно, но с повишена стабилност, покрив над главата и унисон с природата. Влизането в серийно производство на този прототип може да не е толкова далеч в бъдещето, именно защото настоящето изисква неговата поява.  

Детайли

Детайли
 Марка Peugeot
 Модел HYmotion3 Compressor
 Година на проекта
 2008
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 125-кубиков бензинов агрегат и два 3-киловатови електромотора

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio