Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

MZ Emmely EL1 може да е завръщане към живота за прочутата едноименна немска марка.

1627 прочита 14.09.2009 0Коментара Добави коментар fasterandfaster.net

Легендарният източногермански производител на мотоциклети - MZ - вероятно до 2011 година отново ще произвежда двуколесни. Малайзийската компания Hong Leong, която буквално дръпна шалтера на подопечната си MZ в края на 2008-ма, е продала правата върху марката (без Югоизточна Азия) на бившите немски състезатели Ралф Валдман и Мартин Вимер. Мълвата е, че сумата на сделката е около 4,5 млн. евро.

Сега, в неотдавнашна пресконференция, MZ обявиха, че са сключили спогодба с Clean Mobile AG, специализирани в разработката на електрически превозни средства, и започват производство на електрически и хибридно задвижвани скутери през 2010 година. Първият подобен, Emmely EL1, ще бъде произвеждан в Китай. Захранван от литиево-йонна батерия, ЕL1 ще развива 25 км/ч, а в Германия ще се продава като мотопед. По-късно ще бъдат лансирани версии EL2 и EL3 на Emmely с максимални скорости съответно 45 км/ч и 80 км/ч. Плановете са до 2011-та да се премине към по-мащабни проекти. Дали това ще е скоропостижното завръщане на обичаната немска марка? Остава да видим.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio