Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Прототипи

Прототипът Suzuki Biplane

3257 прочита 07.10.2009 0Коментара Добави коментар e-motocafe.net
Suzuki Biplane е прототип на мотоциклет, вдъхновен от бипланите - първообраза на самолетите от началото на миналия век. Той беше показан за първи път през 2007 година в рамките на Tokyo Motor Show.
 
Източникът на вдъхновение за този мотоциклет откровено може да се нарече странен, а допирните точки между дизайна на самолетите с два реда крила и прототипа на Suzuki са трудно откриваеми. След по-задълбочен поглед и ако впрегнем въображението си може да открием прилика, когато погледнем мотоциклета отпред. Формата на кормилото наподобява двойните крила на бипланите, докато липсата на въздушен обтекател има за цел да наподоби усещането от полета с такъв самолет, досущ като пилот-изтребител от зората на авиацията. Използваните цветове при прототипа Suzuki Biplane - златисто жълто и кафяво - са същите като окраската, наблюдавана по корпусите на много от по-старите самолети.
 
По същество - концептуалният модел на японската компания Suzuki впряга 4-цилиндров V-образен двигател с неизвестни работен обем и мощност. Агрегатът е почти напълно скрит в шасито, което впечатлява със своята нестандартност. Предното окачване е трегерно, като при Confederate Wraith; радиаторната решетка е много масивна и представлява силен акцент от дизайна; задният шарнир също е порядъчно неконвенционален; шасито е максимално обтекаемо, точно като при самолет, а седалката излиза от тялото на мотоциклета; таблото е вградено направо върху повърхността на декоративния резервоар; LED фаровете са вертикално разположени в кормилото.
 
Suzuki Biplane едва ли ще види бял свят или поне това няма да е скоро. Във всички случаи обаче, той представлява един вдъхновяващ поглед на японските дизайнери към бъдещето на мотоциклетите.

Детайли

Детайли
 Марка Suzuki
 Модел Biplane
 Година на проекта
 2007
 Година на влизане в производство
 -
 Двигател

 V4

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio