Марко Симончели почина от раните си след тежка катастрофа на Сепанг

Тъжна новина за света на мотоциклетния спорт, който днес загуби един от най-ярките си млади таланти. Италианският пилот на San Carlo... прочети повече »

Новини

KTM няма да участва в 125-кубиковия клас на MotoGP от 2010 година.

2203 прочита 07.10.2009 0Коментара Добави коментар hellforleathermagazine.com

KTM обявиха оттеглянето на своя заводски отбор от надпреварата в най-ниския клас на MotoGP. Така през сезон 2010 австрийците няма да имат участие в шампионата. Спестените пари от спряното участие при 125-кубиковитеще се пренасочени към промотиране на KTM RC8 R в Superbike средите, но засега не се споменава друг шампионат освен немските IDM серии.

Този ход е пореден отказ на KTM от ангажимент в престижна мотоциклетна надпревара след по-ранното напускане на 250-кубиковия клас в MotoGP, рали Дакар и сега това.  

Колкото до 125-кубиковия клас, то той остава запазена територия само за Piaggio, които участват в него с мотоциклети от подопечните им марки Aprilia, Gilera и Derbi.

Други снимки в рубриката

Стани съавтор на e-motocafe
е-motocafe.net ще направи всичко възможно, за да осигури достоверността и актуалността на информацията в уебсайта, но няма да носи отговорност за допуснати грешки и неточности. Информацията може да подлежи на промяна по всяко време без предупреждение.
Copyright © 2008-2018 Всички права запазени
Условия за ползване
Created by Pixeldepo Studio